זכיינות היא דרך דינמית ויעילה להרחיב את העסק שלכם, ומציעה את ההזדמנות לבנות רשת עצומה תוך שמירה על מהות המותג שלכם סטודיו 180 בבעלות אלונה בכר ואייל רטנר מתמחים בתכנון ועיצוב של רשתות זכיינות הן בתחום המזון והן במגזרי היופי והלייף סטייל, ( בין לקוחותינו :ג'יימס ריצ'ארדסון, שופרסל, מאיר אדוני, גידרון, המאפה הצרפתי , אספרסו קלאב ועוד.) ממקור ראשון בכוח הטרנספורמציה של רשת זכיינות מובנית היטב. מדריך זה נועד לספק לכם את השלבים והשיקולים החיוניים לבניית רשת זכיינות מצליחה ומתגמלת.
ערבוב בין-תרבותי ונוכחות של מאכלים בינלאומיים מעבר למדינות המוצא שלהם מעולם לא היו נפוצים יותר, במיוחד במרכזים בינלאומיים כמו לונדון, ניו יורק או דובאי וגם תל אביב כמובן.
אנו בסטודיו 180 מבצעים פיקוח אדריכלי ללקוחותינו ומגיעים בשלבים קריטיים במהלך הפרויקט והוא חלק בלתי נפרד מסל המוצרים אותו אנחנו מציעים ללקוחותינו. פיקוח אדריכלי הוא תהליך חיוני עבור כל יזם המבקש לממש פרויקט בנייה בהצלחה. תהליך זה כולל ליווי מתמשך של הפרויקט משלב התכנון ועד לסיומו, במטרה לוודא כי כל העבודות מתבצעות בהתאם לתוכניות, התקנים והתקציב שנקבעו.
כמי שמתכננים שטחי מסחר ב-17 שנים האחרונות גם אנחנו תמיד מחפשים את הדבר הבא עבור לקוחותינו לדעתנו בסטודיו 180 השנה יותר מתמיד שטחי המסחר הפיזיים חווים תחייה מחודשת. אנשים רוצים לחוות ליהנות להתרגש מחדש הקונים חוזרים בשקיקה לחנויות , ומחפשים את החוויות המוחשיות.
פתיחת מסעדה היא תהליך מורכב הדורש תכנון מדוקדק, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחתה של מסעדה תלויה במגוון גורמים החל מהקונספט והעיצוב ועד לאיכות השירות המזון וכמובן הניהול.
כשמדובר בקפיטריה לסביבת עבודה האסוציאציות שאנשים חושבים לעצמם יכולות להיות פחות אידיאליות, מחשבות כגון :לא סניטרי, צפוף, כאוטי - בעצם כל התכונות שאנו מעצבים מקצועיים (וצרכנים) יודעים להימנע מהם.
חברות כיום חייבות לעשות את ההתאמות לדור הבא בני דור ה-Z ראשית נסביר מי הם בכלל דור הZ-?
יציאה למסע של פתיחת מסעדה דורשת גישה קפדנית המבוססת על תכנון אסטרטגי ומומחיות בתעשייה. במדריך מקיף זה, אנו מתעמקים בנבכי תכנון המסעדות, ומציעים מסגרת צעד אחר צעד, הביצוע וההשקה בסופו של דבר.
פרוגרמה היא מסמך כתוב המפרט בצורה ברורה ובהירה את צרכי הלקוח ואת השימושים הפונקציונליים של התפקידים השונים בה. יש לזכור שהלקוח אינו בהכרח לקוח אחד. בחברה מגוון רב של מנהלים ועובדים, גברים ונשים, בגילאים שונים. את כל אלו ועוד יש לקחת בחשבון בעת ניתוח צרכי החברה.
ככל שעולם האירוח ממשיך להתפתח, בעלי בתי קפה ומעצבים חייבים להישאר בקדמת העקומה כדי לענות על הצרכים וההעדפות המשתנות של לקוחותיהם. מיד נמנה את המגמות העתידיות בעיצוב בתי קפה, לצפות שינויים בהתנהגות והעדפות הצרכנים, ונספק תובנות ליצירת חללי בית קפה חדשניים ומרתקים.
היציאה למסע פתיחת מסעדת כוכבי מישלן דורשת תכנון קפדני, התמסרות שאין שניה לה למצוינות והבנה עמוקה של הסטנדרטים הגבוהים ביותר בעולם הקולינריה. מדריך זה נועד לספק למסעדנים מפת דרכים מקיפה לתכנון ועיצוב מוסד אוכל אשר לא רק עומד אלא עולה על הקריטריונים הקפדניים שנקבעו במדריך מישלן.
כמובן שלפני הכל חשוב לתכנן מערכת הפעלה פונקציונאלית לעסק ורק לאחר מכן לרדת לפרטי העיצוב ולקונספט העיצובי ועל כך נרחיב בהמשך.
יציאה למסע של תכנון ועיצוב בר יין הוא מיזם מרגש. בין אם אתה יזם מתחיל או מנוסה, הניואנסים של יצירת חלל המשלב בצורה חלקה תחכום ונוחות דורשים התייחסות מדוקדקת. במדריך מקיף זה נחקור את המרכיבים החיוניים התורמים להצלחתו של בר יין, החל משלבי התכנון הראשוניים ועד לפרטים הקטנים של עיצוב הפנים.
יזמים הנכנסים לענף בתי הקפה מתמקדים לרוב בפולי קפה איכותיים, שירות יוצא דופן ותפריט ייחודי. אמנם אלה הם אלמנטים חיוניים, אבל אין להתעלם מהמשמעות של תכנון ועיצוב פנים.
כל מה שצריך לדעת מבחינת תכנון ועיצוב פנים ובניית מערכת הפעלה נכונה למסעדן המתחיל וגם הוותיק לפי סטודיו 180 משרד המתמחה בתכנון ועיצוב למגזר העסקי ולמסעדות בפרט ב17 שנים האחרונות.
פתיחת מרפאה כרוכה בשיקולים רבים, והיבט אחד מיני רבים הוא עיצוב ותכנון. מרפאה המתוכננת היטב לא רק משפרת את המשיכה האסתטית אלא גם תורמת לחוויית מטופל חיובית. במאמר זה, נחקור את הדגשים החיוניים שיש לשים לב אליהם בעת תכנון עיצוב הפנים של מרפאה בשנת 2024.
מתכננים לפתוח מרפאה בשנה הקרובה ? כך תעשו זאת נכון שלב אחר שלב.
פתיחת מסעדה כרוכה במאמץ רב, רצוף אתגרים והתחייבויות כלכליות. עסקי המזון, ובמיוחד תחום ההסעדה, מציבים מכשולים ייחודיים בדרך להצלחה. למרות החלומות והחזונות של יזמים, יצירת רווח נותרה חמקמקה. נתוני איגוד המסעדות ומשרד האוצר חושפים את המציאות הקשה — כ-2,200 מסעדות נפתחות מדי שנה, כשחלק ניכר נסגר בתוך חמש שנים. רק 20% מצליחים לשרוד, ורווחיות היא הישג נדיר. אבל אם ניגשים למיזם עם תוכנית עסקית והיועצים הנכונים הסיכוי להצלחה מתקצר.
יצירת חלומות מתוקים: כיצד אדריכל פנים יכול לשנות את עסק המאפייה שלך
פתיחת מסעדה היא חלום עבור רבים, אך מאחורי הארומה המפתה מסתתר מסע מאתגר. מסעדנים עומדים בפני אינספור מכשולים, ממאבקים פיננסיים ועד תחרות רבה בשוק רווי. עם זאת, מרכיב מרכזי להצלחה שלעתים קרובות מתעלמים ממנו הוא תכנון ועיצוב פונקציונליים ויצירת בידול קולינרי ועיצובי אשר משתלבים זה בזה.
בריקוד המורכב של תכנון מרפאה, כל פרט תורם לאווירה ולפונקציונליות הכללית. בין האלמנטים המכריעים הללו, התאורה בולטת כשחקן שקט אך חזק שמשפיע באופן משמעותי על חווית המטופל ועל היעילות של שיטות רפואיות. בסטודיו 180 אנו נותנים את הגישה החדשנית ועם החזון לתאורה בסביבות בריאות.
בתחום של עיצוב שירותי בריאות, תכנון ועיצוב הם היבטים מכריעים שיכולים להשפיע באופן משמעותי על החוויה הכוללת של המטופלים ועל היעילות של הצוות. קונספט פורץ דרך שבחרנו עבור תל אביב מדיקל סנטר, בהרברט סמואל הוא: אוריינטציה של צבע הקליניקה המקודדת בצבעים שונים, שבה לכל מחלקה מוקצה צבע ספציפי אשר מתחיל באזור ההמתנה ומסתיים עד לנגיעות גם בחדר הרופא. זה לא רק מוסיף מימד מושך מבחינה ויזואלית אלא גם משרת מטרות מעשיות. עוזר במציאת המחלקה הנכונה.
ככל שתחום האסתטיקה ממשיך להתפתח, כך גם הגישה לתכנון ועיצוב מרפאות העונות על הדרישה ההולכת וגוברת לטיפולים קוסמטיים. מרפאות אסתטיקה אינן עוד רק מתקנים רפואיים סטריליים; כעת הם חללים הוליסטיים שמעדיפים את נוחות המטופל, בריאות וטכנולוגיה חדשנית. במאמר זה נתעמק במגמות העולמיות בתכנון ועיצוב מרפאות אסתטיות לשנת 2024.
בתעשיית המסעדנות התחרותית של היום, יצירת אווירה ייחודית ומזמינה חיונית להצלחה. אחד השחקנים המרכזיים להשיג זאת הוא אדריכל פנים. לאנשי מקצוע אלה יש את המומחיות להפוך חלל ריק לחוויית אוכל שלא רק נעימה את העין אלא גם משפרת את הפונקציונליות. עם זאת, לפני שאתם שוכרים אדריכל פנים שיעצב את המסעדה שלכם, יש כמה שיקולים חשובים שכדאי לזכור. במאמר זה, נבחן את השיקולים הללו צעד אחר צעד כדי לעזור לך לקבל החלטה מושכלת.
העידן החדש של עבודה היברידית אומר שלאנשים יהיו אפשרויות בחירה לגבי היכן לעבוד, ובמובנים רבים, המשרד צריך "לעבוד קשה" כדי למשוך אנשים ולגרום להם לחזור. משרדים יצטרכו "לזכות" בנסיעות של אנשים על ידי מתן מענה לקבוצה חדשה של צרכים: לתמוך בעבודה היברידית, ליצור קשרים, ליצור תחושת שייכות ולקדם רווחה - כל אלו סבלו במהלך המגיפה.
סטודיו 180 הוא משרד לאדריכלות ועיצוב פנים בבעלות אלונה ואייל רטנר. מאז הקמתו בשנת 2003, תכנן המשרד וביצע שורה ארוכה של פרויקטים בתחומי האדריכלות ועיצוב הפנים בשוק העסקי ובשוק הפרטי בארץ ובחו"ל. סטודיו 180 מתמחה בעיצוב מסעדות, עיצוב משרדים ועיצוב חללים מסחריים.