הבלוג של 180

שכונה זה לא מילה גסה - דוגמה מטעם סטודיו 180

שכונה זו לא מילה גסה

העידן החדש של עבודה היברידית אומר שלאנשים יהיו אפשרויות בחירה לגבי היכן לעבוד, ובמובנים רבים, המשרד צריך "לעבוד קשה" כדי למשוך אנשים ולגרום להם לחזור. משרדים יצטרכו "לזכות" בנסיעות של אנשים על ידי מתן מענה לקבוצה חדשה של צרכים: לתמוך בעבודה היברידית, ליצור קשרים, ליצור תחושת שייכות ולקדם רווחה - כל אלו סבלו במהלך המגיפה.

הקשר בין תכנון ערים לתכנון המשרדים של העולם החדש

במקום שתהליך עיצוב משרדים יהיה מבוסס על הצורך להתאים יותר אנשים לפחות מקום, מקום העבודה צריך לשאוב השראה ממקור חדש שעוסק פחות ביעילות ויותר באנושות - הקהילות התוססות שבהן אנו חיים. אנשים זקוקים לשכונות מגוונות כדי לשגשג, שבהן בתים, מדרכות שוקקות, חנויות, פארקים ומרחבים ציבוריים מתאחדים .

אז למה בעצם "שכונות"?

שכונה משדרת חיוניות ואנרגיה, דבר אינו סטטי , מקומות ופעילויות מסתגלים ומשתנים. השכונה היא המקום שבו אנשים יוצרים מערכות יחסים, מרגישים שייכות ובונים אמון.

כיום, חזון טוב יותר למקום עבודה הוא קהילה, שייכות - מקום שבו אנשים מתחברים סביב ערכים משותפים, מרגישים מוערכים כבני אדם ויש להם קול בהחלטות שמשפיעות עליהם. השכונות הטובות ביותר הן שכונות שמטפחות הכלה ומשדרות פרסונליזציה, שבהן נולדים רעיונות ומשיקים טרנדים.

זה מה שאנשים בעבודה צריכים יותר מאי פעם.

שכונה זה לא מילה גסה - סטודיו 180

בניית "שכונה" בעבודה

ארגונים יכולים ליצור שכונות מגוונות במקום העבודה שלהם כדרך מוחשית לתקשר את הערכים שלהם ולשנות את התרבות שלהם. מקום העבודה יכול ליצור את אותה אנרגיה וחיבור שאנשים מרגישים כשהם יושבים בבית קפה על המדרכה או את אותה רמת בדידות שהם חווים בספרייה שלהם או בפרטיות של ביתם.

שכונות בעבודה

 שכונות כמו אלה שאנשים גרים בהן, מהוות בסיס ביתי לאנשים וצוותים, מחלקות או צוותי פרויקטים. הם כוללים מגוון חללים מחוברים התומכים בסוגי עבודה שונים, תערובת שימושים וזרימה טבעית מאחד לשני.

הם כוללים:

  • חללים בודדים המוקצים לאדם אחד, או משותפים בין הצוות, מרחבי שיתוף פעולה לאינטראקציות אישיות ווירטואליות התומכות בדרכים השונות שאנשים צריכים להתאחד.
  • מקומות עם פרטיות מתאימה לבודדים או מציאת בדידות והתחדשות
  • אזורים להתאסף, להתרועע וללמוד עם חברי הצוות.
  • שכונות הופכות ליעד, שבו אנשים מרגישים נוחות וביטחון שהם יכולים למצוא את חבריהם לצוות ואת הכלים הדרושים להם כדי לבצע את עבודתם.
  • כדי ששכונה באמת תעבוד עבור אנשים היא צריכה להתבסס על חווית עובדים חדשה ביסודה.

כפי שלכל שכונה יש אופי ייחודי משלה – להלן שלושת העקרונות לתכנון נכון:

האינדיבידואל והקבוצה

כשם שבשכונות עירוניות יש בתים וחללים משותפים, השכונה החדשה בעבודה תומכת בעבודה פרטנית וצוותית כאחד. כמות השטח עבור כל אחד מהם תשתנה בהתאם לארגון, אבל הם תומכים באנשים שעושים סוגים שונים של עבודה לאורך היום. הם עוזרים לאנשים לבצע משמרות מהירות ומעניקים לאנשים יותר אפשרויות ואוטונומיה במהלך היום שלהם.

שכונה זה לא מילה גסה

 על מציאות משתנה ונזילות

שכונות נהדרות מתפתחות כאשר אנשים חדשים נכנסים לגור או חנות חדשה נפתחת. בעבודה, השינוי הוא קבוע, לפעמים במובנים קטנים כאשר צוותים צריכים להוסיף עוד אנשים, או בדרכים משמעותיות כאשר הם צריכים יותר מרחבי שיתוף פעולה. שכונה היברידית היא מודולרית וגמישה - מאמצת שינוי במקום להתנגד לו.

פתוח + סגור

הפרטיות במשרד הפכה חשובה עוד יותר במהלך המגיפה. אנשים שנאבקו עם תוכניות אופן ספייס באופן משמעותי בעבר ועכשיו  לאחר עבודה מהבית, רגישים אפילו יותר לצורך בשליטה על הפרטיות שלהם. שכונות נהדרות משלבות מרחבים פרטיים וציבוריים, והופכות את השכונה למגוונת ודינמית.

דברו איתנו, סטודיו 180, על מנת לקבל רעיונות חדשים ומעוררי השראה , איך ליצור חללים טובים יותר עבור הארגון שלכם, שתוכננו בכוונה לבנות קהילה ולתמוך בעבודה היברידית.

פוסטים נוספים

מדריך למסעדה המוצלחת - מאמר מקצועי - המדריך האולטימטיבי - סטודיו 180

המדריך האולטימטיבי: עקרונות לפתיחת מסעדה מוצלחת - מאת 180 STUDIO

פתיחת מסעדה היא תהליך מורכב הדורש תכנון מדוקדק, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחתה של מסעדה תלויה במגוון גורמים החל מהקונספט והעיצוב ועד לאיכות השירות המזון וכמובן הניהול.

מאמר מקצועי - יותר מסתם ארוחה - סטודיו 180

יותר מסתם ארוחה: עיצוב שירותי מזון המתמקד ברווחה ובקהילה

כשמדובר בקפיטריה לסביבת עבודה האסוציאציות שאנשים חושבים לעצמם יכולות להיות פחות אידיאליות, מחשבות כגון :לא סניטרי, צפוף, כאוטי - בעצם כל התכונות שאנו מעצבים מקצועיים (וצרכנים) יודעים להימנע מהם.

אולמות תצוגה - סטודיו 180

עיצוב משרדי העתיד - כיצד לתכנן סביבת עבודה מושלמת עבור דור ה-Z

חברות כיום חייבות לעשות את ההתאמות לדור הבא בני דור ה-Z ראשית נסביר מי הם בכלל דור הZ-?

דילוג לתוכן