הבלוג של 180

מאמר על חמישה דגשים שחשוב להכיר בעיצוב מסעדה - סטודיו 180

חמישה דגשים שחשוב להכיר בעיצוב מסעדה

עיצוב מסעדה הוא לא פחות חשוב מאיכות האוכל, ממגוון המנות, מהניקיון ומהשירות.  העיצוב מספק את האווירה שתעצים את החוויה הכוללת, ותהפוך את המסעדה שלכם למוסד קולינרי נחשק.

לפניכם חמישה דגשים שחשוב להכיר בעיצוב מסעדה:

הקונספט

 מהו סגנון המסעדה שלכם ומהו תפריט המסעדה. קונספט עיצובי של מסעדה איטלקית, שונה במהותו מקונספט למסעדה בסגנון אסיאתי. קונספט מסורתי של מסעדה איטלקית יכלול ככל הנראה מפות משובצות באדום ולבן וקירות כפריים.

לעומת זאת, קונספט של עיצוב מסעדות אסיאתיות עשוי להדגיש את הפן האקזוטי. יתירה מכך, האם תרצו לתכנן מסעדה בקונספט יוקרתי, או מסעדה שקהל היעד שלה הוא צעירים וסטודנטים. חשוב שתתמקדו באפיון המסעדה, ולא פחות חשוב שתחשבו על הבידול של המסעדה שלכם, שאותו תוכלו להשיג באמצעות עיצוב תואם.

שילוב פריטים בהתאמה לקונספט יוסיף משהו ייחודי ומיוחד למסעדה שלכם בכך שהוא יגרום לה להתבלט מהמתחרים.

יכול להיות מגוון רחב של נגיעות עיצוב ייחודיות כמו, קירות מבטון חשוף, קירות עם טפטים תואמים, ריצוף מיוחד, חללים מחולקים בשבכות ברזל או כל חומר אחר, פינות פרטיות, עציצים, מגוון רחב של גוונים, או התמקדות בגוונים מסוימים, סוג השולחנות והריהוט ואלמנטים מיוחדים המושכים את העין.  כל אלה יעניקו לאורחי המסעדה חוויה כוללת ועוצמתית.

תכנון ופריסה של המרחב

 חשבו כיצד לנצל את החלל בהתאם לקונספט ולהפיק ממנו את המרב. עיצוב המסעדה ישתנה באופן משמעותי עבור קונספט שונה  של מסעדות. לדוגמה, מסעדות בשירות מהיר מיועדות לאכילה מהירה ולתחלופת סועדים מהירה, בעוד שמסעדות יוקרה שואפות להושיב לקוחות לזמן ממושך יותר. עם זאת, לאופן שבו משורטטת פריסת המסעדה תהיה השפעה עצומה על פעילות המסעדה שלכם.

היעילות של הפריסה תבוא לידי ביטוי בקלות שבה פעולות מתבצעות במסעדה. מתווה המסעדה צריך להיות מעוצב באופן שיאפשר ללקוחות למצוא את דרכם לתוך המסעדה בקלות, חייב להיות מרווח מספיק בין השולחנות שמבטיח תנועה קלה , המסלול של המלצרים הנושאים את האוכל מהמטבח למסעדה צריך להיות פשוט ולא מסובך כדי להבטיח שירות מהיר ויעיל.

תכננו את החלל וחשבו, האם תרצו ליצור  פינות פרטיות ואינטימיות או שתרצו דווקא שולחנות ארוכים, או אולי לשלב בין השניים. האם המטבח יהווה חלק מחלל המסעדה כך שהסועדים יוכלו לראות מה קורה במטבח, או שאתם מעדיפים מטבח  הנסתר מעיניי הסועדים, היכן יהיה מקומו של הבר. האם הישיבה  מתוכננת גם מחוץ למסעדה ? האם יש צורך באזור מיוחד לטייק אווי.

כשאתם מעצבים את פנים המסעדה, שימו את עצמכם בנעלי הלקוחות שלכם. בדקו את הישיבה ליד כל שולחן כדי לראות אם יש משהו שמפריע לכם כמו לא מספיק מרווח רגליים או זרימה של אוויר קר. נסו לפתור את הבעיות הללו מבעוד מועד.

שימוש בחומרים, בטקסטורות ובצבעים

אנו כצוות של סטודיו 180 חושבים שצבעים ממלאים תפקיד משמעותי בהשפעה על חוויית  הלקוח. בחרו את צבעי פנים המסעדה בקפידה והיו מסונכרנים עם הנושא והקונספט של המסעדה שלכם. צבעים שונים מעוררים רגשות שונים ויכולים להשפיע עמוקות על תחושות של רעב, צמא ונוחות אצל אנשים. 
אם אתם רוצים אווירה נינוחה ורגועה במסעדה שלכם השתמשו בצבעים מרגיעים של ירוק וחום. ירוק היה מאז ומתמיד הצבע המזוהה עם הטבע, הוא יוצר אווירה נינוחה הגורמת ללקוחות להיות רגועים ומעודדת אותם להישאר. הצבע הירוק מתאים למסעדות מבוססות תפריטי בריאות. לעומת זה צרוף של אדום וצהוב מתאים למסעדות של מזון מהיר.  

גוונים כהים של אדום, חום, כתום חם וחום נוטים להגביר את התיאבון של הלקוחות, מה שהופך אותם לבחירת צבע מתאימה למסעדות יוקרה המתמחות בארוחות מרובות מנות.

שימוש בחומרים שונים כמו עץ, במבוק, בטון חשוף לקירות, סבכות במבוק כמחיצות מפרידות, שיש שחור לבר או שילוב בין עץ ונחושת בריהוט, כשהוא נעשה בהרמוניה עם הטקסטורות של החומרים, יצור מראה ייחודי ואותנטי למסעדה שלכם.

תאורה

מרכיב בולט ומשמעותי בעיצוב המסעדה הוא התאורה. לתאורה השפעה עצומה על האווירה, המראה והתחושות. צבע האורות לבחירה למסעדה משתנה בהתאם לקונספט של המסעדה ומשתמשים בה לעתים קרובות לקידום המותג, אך תמיד יש לשים לב לבחירת הצבעים הנכונים, בעוצמה הנכונה ובהתאם לסגנון החדר. תאורה הניתנת לעמעום מסייעת במעבר מיום ללילה, תאורה התלויה מעל השולחנות יכולה ליצור דרמה מסוימת ולהוסיף עניין ונורית לד נסתרת יכולה לעזור להדגיש אזורים נבחרים במסעדה, כמו  דלפק בר או תצוגת בקבוקים. כשאתם מתכננים את התאורה חשבו על האורחים שלכם, ותכננו תאורה שתאפשר  את קריאת התפריט וההנאה מעיצוב המנות. שימוש בגופי תאורה ייחודיים יאפשרו לכם להשלים את הקו העיצובי המבודל של המסעדה שלכם.

האלמנטים שעושים את ההבדל

 התמקדו בפרטים שיבדלו את המסעדה שלכם וירשימו את האורחים. הטמעת אלמנטים עיצוביים בחלקים שונים במסעדה יוסיפו לאווירה הייחודית שאתם רוצים ליצור. חשוב שתתאימו את האלמנטים לקונספט של המסעדה . בין אם זה בשימוש בצמחייה ובסידורי פרחים מרשימים, אלמנטים של עץ או ברזל, מחיצות זכוכית צבעוניות, עיצוב הקירות והלבשתם בחיפויים שונים, או בטפטים או תמונות, אביזרי נוי למיניהם כמו סלי קש, עציצי טרה קוטה,  וכמובן הריהוט עצמו. הכול צריך לדבר באותה שפה מיתוגית ולספר את סיפור המסעדה שלכם.

פוסטים נוספים

מדריך למסעדה המוצלחת - מאמר מקצועי - המדריך האולטימטיבי - סטודיו 180

המדריך האולטימטיבי: עקרונות לפתיחת מסעדה מוצלחת - מאת 180 STUDIO

פתיחת מסעדה היא תהליך מורכב הדורש תכנון מדוקדק, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחתה של מסעדה תלויה במגוון גורמים החל מהקונספט והעיצוב ועד לאיכות השירות המזון וכמובן הניהול.

מאמר מקצועי - יותר מסתם ארוחה - סטודיו 180

יותר מסתם ארוחה: עיצוב שירותי מזון המתמקד ברווחה ובקהילה

כשמדובר בקפיטריה לסביבת עבודה האסוציאציות שאנשים חושבים לעצמם יכולות להיות פחות אידיאליות, מחשבות כגון :לא סניטרי, צפוף, כאוטי - בעצם כל התכונות שאנו מעצבים מקצועיים (וצרכנים) יודעים להימנע מהם.

אולמות תצוגה - סטודיו 180

עיצוב משרדי העתיד - כיצד לתכנן סביבת עבודה מושלמת עבור דור ה-Z

חברות כיום חייבות לעשות את ההתאמות לדור הבא בני דור ה-Z ראשית נסביר מי הם בכלל דור הZ-?

דילוג לתוכן